Blogback week 20

1. Kuifje op je beeldscherm

Het is niet zo dat Steven Spielberg niet eerder een film met duizend bommen en granaten regisseerde. Toch is de aankomende Kuifje film (TinTin voor stokbroodknagers) in meerdere opzichten bijzonder. Zo wordt de reporter met de karakteristieke pluk op zijn kop voor het eerst  volledig in 3D gevangen, lenen o.a. Daniel Craig en Andy Serkis hun stem uit en kostte de stap van het stripboek naar het witte doek een slordige 135 miljoen dollar. De verwachtingen zijn dus hoog, zeker na het zien van de eerste teaser. Gluurt u mee? (MC)

2. Napoleon vs. Napoleon

Bij Pavlov zijn we groot fan van de epische rap battles van Nice Peter. Voor diegenen die het principe nog niet kennen leggen we dat graag nog even uit. Iedere maand mogen fans op de Facebook pagina van aardige Peter suggesties doen over welke historische sujetten zij graag in een rapbattle tegenover elkaar zouden zien. Dit levert kleurrijke suggesties op. Wat dacht u bijvoorbeeld van Justin Bieber tegen Beethoven en Abe Lincoln tegen Chuck Norris? Uiteindelijk wint de suggestie met de meeste stemmen en gaan de creatieven aan de slag. In de nieuwste rap binden Napoleon (Bonaparte) en Napoleon (Dynamite) de verbale strijd met elkaar aan. Who won? Who’s next? You decide! (MC)

3. Cinefiel zoekt vrouw

Fok Julia Roberts, Jennifer Aniston en Hugh Grant. Romantiek zoek je niet in de bioscoop maar in real life. Dat moet deze baas gedacht hebben toen hij zijn eigen aanzoektrailer in elkaar flanste en deze afspeelde in de volle bioscoop waar zijn vriendin aandachtig haar Pepsi zat weg te slurpen. Trouwen tussen de popcorn en de plopbiertjes, dat is nog eens liefde. (MC)

4. Aangename temperaturen op Dag des Oordeels

Voor een Dag des Oordeels was gisteren best fraai weer. Terwijl de straten zich vulden met de lucht van aangebrande speklapjes en het geluid van ontpoppende bierflesjes, besloot God een eind te breien aan zijn vergevingsgezindheid. Mocht je te druk in de weer zijn geweest met het aan elkaar rijgen van biefstukreepjes of het aanblazen van houtskool, dan ben je nu officieel in de aap gelogeerd; de uiterste inschrijvingdatum voor Gods eliteclubje is gisteren verlopen. Wie de voorwaarden nog eens goed wil beluisteren kan hier terecht. (EdJ)

5. Beam it up

Voor wie zich wel op tijd had aangemeld voor het Leger Gods stond gisteren een uitstapje naar de hemel gepland. Hoogtepunt van het onderonsje was een meet & greet met de Opperbevelhebber zelf. Maar naar verluidt heeft een klink in de kabel van de teleportatiemachine roet in het eten gegooid. In plaats van Gods volgzame lammetjes werden onschuldige fietsers en kaiserbroodjes opgebeamd. Ook reclameborden verdwenen spoorloos. Website Gawker stelt een lijst samen van de schade. (EdJ)

6. Oordeel zelf

Gelukkig bestaan er ook mensen die het geschreven woord van de Bijbel met een korreltje zout nemen en de Dag des Oordeels bagatelliseren. Zo ook Joel, een hippe tiener met nepdiamanten oorknopjes, gele rozenkrans en een nuchtere kijk op het leven. Want volgens Joel is DE einde van de wereld een uitgelezen kans om dingen te doen die je nog nooit gedaan hebt. Zoals uitgaan en biertjes naar binnen schuiven. (EdJ)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *