in beeld, blog

“Ontruiming van de democratie”

Nog vijf crêpepapiertjes verwijderd van de Leidse gemeenteraadverkiezingen; reden genoeg voor het zittende bestuur om nog eenmaal hun macht te laten gelden. Dat gebeurde in de vorm van een tiental ME-bussen, een heuse speedboot, een arrestantenbus, wat schimmels en agenten in burger (niet te onderscheiden van het linkse volk).

De ontruiming van krakerscomplex Vrijplaats Koppenhinksteeg, zo ongeveer gelegen in de achtertuin van Pavlov, begon rond acht uur vanochtend. Enkele tientallen sympathisanten waren aanwezig om de gebarricadeerde, maar vreedzame krakers -waarvan er uiteindelijk zes zijn opgepakt- te steunen met hun nu al vermaarde strijdkreet: “Zie hier de ontruiming van de democratie!”

U gaat toch zeker ook stemmen?

Hieronder een kort foto-verslag van de ontruiming:

Al eerder maakte Pavlovian Erik samen met Rypke Bakker een reportage over de Koppenhinksteeg voor regionaal weblog ‘Leiden Lokaal’: ‘Handen af van vrijplaats!’

Tekst: Erik de Jong

Beeld: Hans Klis

One response to ““Ontruiming van de democratie””

  1. Aemilius says:

    Uitgehinkeld! 🙂

    Overigens, wat een opmerkelijk hortend metrum voor een strijdleus:

    “Zie hier de ontruiming van de democratie!” – Dat bekt toch niet, dat kan beter.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *