in beeld, blog

Filmclichés

Vind je ook niet dat alle filmtrailers tegenwoordig op elkaar lijken? We zien de hoofdpersoon in actie, dan stopt de muziek plotseling. Hij of zij zegt iets grappigs of opmerkelijks en de muziek begint weer. Alsof je de opmerking anders had gemist. En dan natuurlijk de dramatische fade-out.

Dit zijn maar twee van de vele clichés die in films en trailers gebruikt worden. James Rolfe van Cinemassacre.com laat zien dat films vaak dezelfde trucjes gebruiken voor het opbouwen van spanning of komisch effect. Hij zette de 10 ergste filmclichés op een rij:

One response to “Filmclichés”

  1. Het “fade to black” cliché is ook erg toepasselijk bij de trailer van ‘The Pacific’! Was dat opzet, Hans? :p

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *