Een soort ‘Big Brother’ voor de wetenschap

Anderhalf jaar opgesloten worden voor de wetenschap. Maandag 22 maart presenteerde de Europese ruimtevaartorganisatie ESA vier kandidaten die zich hiervoor beschikbaar stellen. Zij dingen mee naar deelname aan het prestigieuze Mars500 project. Hierin wordt een 520 dagen durende ruimtereis naar Mars gesimuleerd en zal gekeken worden voor welke uitdagingen astronauten tijdens zo’n lange ruimtereis staan. Het is eigenlijk een soort Big Brother, maar dan voor de wetenschap.

Pavlov was op de presentatie en sprak met één van de kandidaten.

One response to “Een soort ‘Big Brother’ voor de wetenschap”

  1. Hans Klis says:

    Volg hier de voortgang van het Mars500-project, dagboeken etc: http://www.esa.int/esaMI/Mars500/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *