Blogback week 50

Pavlov geeft elke week een overzicht van de 6 meest opmerkelijke blogposts, interviews, muziek of filmpjes van de afgelopen week.

Wat vrouwen écht bedoelen
Ok, het concept is al vele malen gebruikt, maar het blijft vermakelijk. De Manslater vertaalt alle vrouwelijke onduidelijkheid naar simpele mannentaal. Nu zijn wij Pavlovianen natuurlijk heer en meester in het herkennen van dubbele lagen in de taal der vrouwelijk schoon, maar soms is er dat ene meisje dat onze hersenen werkelijk laat kraken met het antwoord “misschien”. Vandaar deze video. Watch and learn, my young padawan. (LvG)

Wil de echte Zuckerberg nu opstaan?
Eerder dit jaar liet de film The Social Network de kassa’s flink rinkelen bij bioscopen over de hele wereld. Mark Zuckerberg werd daarin afgeschilderd als sociaal gehandicapte nerd die naarstig op zoek is naar meisjes. Uit verschillende recensies konden we al opmaken dat niets minder waar is, maar Time Magazine heeft nu in het kader van hun verkiezing van Mark Zuckerberg als Person of the Year een profiel van de jonge biljonair geplaatst waarin mooi naar voren komt hoe de beste man in elkaar zit. Lees hier het tien pagina’s tellend exposé. (WF)

Voor die eenzame dagen

Duitse softwareontwikkelaar ThriXXX ontwikkelt op dit moment een seksspel voor de Xbox 360 die gebruikt maakt van Kinect. Je weet wel, dat ding waar Arie Boomsma en Alexander Klöpping begin november mee speelden bij ‘De Wereld Draait Door’. Met Kinect is je lichaam de controller. Maar zoals je in deze twee demo’s – de softcore– en de hardcore-versie – kunt zien, is het wat minder onschuldig dan een beetje rennen, speerwerpen en zwaaien naar het publiek. In dit spel vertaalt zwaaien zich al heel snel naar het onzedelijk betasten van naakte vrouwen. Ook een sport op zich natuurlijk. (HK)

Augmented woordenboek
De meeste apps op smartphones zijn compleet nutteloos. Als ik ooit nog iemand virtueel een biertje zie leeggieten via het scherm van zijn telefoon, kan hij een niet-zo-virtueel flesje tegen zijn hoofd krijgen. Maar niet alle apps zijn ruk. Soms kom je er wel eens eentje tegen die je laat inzien waar techniek allemaal toe in staat is als mensen met een goed idee komen. Ik heb het over Word Lens; een applicatie voor de iPhone die in real-time woorden kan vertalen die je via de camera achterop je telefoon waarneemt. Het werkt nog alleen met Spaans en Engels, maar het concept is veelbelovend. Dus als je de volgende keer op vakantie in Spanje niet precies weet wat al die woorden op de menukaart betekenen, kijk dan even door Word Lens. Dan kan misschien ook jij een glaasje ranja bestellen. (WF)

Nick Davies vuistdiep in Julian Assange
Nieuwsdienst Reuters komt met een uitgebreid verhaal over de persoon Julian Assange en zijn drijfveren. Een flinke leesklus, wees gewaarschuwd. Opvallend aan dit verhaal is de invloed die Nick Davies, onderzoeksjournalist bij onder andere The Guardian en auteur van Flat Earth News, heeft gehad bij de publicaties van WikiLeaks. Volgens Reuters was hij het die Assange wees op de kracht van de verhalen als ze in een krant zouden worden gepubliceerd. Als Pinky (Assange) en The Brain (Davies) smeedden zij een plan en zochten de kranten uit waarin de verhalen het beste tot hun recht zouden komen. Een opvallende onthulling. Maar achteraf gezien hadden we van Davies, die we eerder interviewden, niets anders verwacht. (LvG)

Koude apocalyps met een beetje hoop
,,Their was nothing to be found in this world… Just cold… And the dog…” De Canadese filmmaker Patrick Bovin schetst in zijn korte film ‘White’  een koude postapocalyptische wereld waarin de mensheid ten onder is gegaan aan extreme kou. Een vrouw en haar hond zijn de enige overlevenden en dolen stilzwijgend door een ijzige wereld op zoek naar eten en een beetje warmte. (HK)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *