in blog

De 10 slechtste kerstnummers. Ooit.

Kerstmis: een tijd van liefde, gezelligheid en nostalgie. We eten veel, we drinken wat, we praten over het afgelopen jaar en luisteren naar kerstnummers die ons ontroeren en de woelige wereld weer even in perspectief brengen.

Maar er zijn ook nummers die dat hele knusse kaartenhuis van samenzijn in elkaar laten donderen. Pavlov zette de tien slechtste kerstnummers op een rij, zodat je ze op tijd kan herkennen en af kan zetten , voordat je jezelf of iemand anders wat aandoet.

10. Stille Nacht – David Hasselhoff
De Duitser die geboren werd in het lichaam van Mitch Buchanon moet zich tijdens een stille nacht ook echt stilhouden.


9. The Cheeky Girls – Have A Cheeky Christmas
De twee dames doen heel erg hun best om kerstmis sexy te maken met deze clip. Maar je best doen is niet altijd genoeg, bijvoorbeeld als je niet kan zingen.

8. Marco Borsato – Kerstmis
Erg vernieuwend is deze ‘Rood’-kloon van Borsato niet. Er is niet eens de moeite genomen een bijzondere naam voor dit misbaksel te bedenken.

7. John Denver – Please Daddy (Don’t Get Drunk this Christmas)
Kerstmis, twee dagen vol ouderwetse gezelligheid: huiselijk geweld, huilende moeders en trauma’s voor het leven.

6. Destiny’s Child – 8 Days of Christmas
Dit nummer lijkt wel acht dagen te duren. Dagen waarin je minutenlang manisch aan je polsen wilt krabben.

5. Bob Dylan – Must be Santa
Protestzanger Bob Dylan is het al sinds de jaren ’70 kwijt. En met dit gruwelijk slechte nummer verliest hij alle geloofwaardigheid die hij nog had. Het is verdomme net alsof je Martin Luther King McDonalds ziet aanprijzen.4. N’Sync – Merry Christmas, Happy Holidays
Elke boyband is contractueel verplicht elk jaar een kerstnummer te maken. Dit nummer moet een reden zijn voor platenmaatschappijen om dat nooit meer in een contract te zetten. Alsjeblieft.

3. Justin Bieber – Someday at Christmas
Gewoon. Omdat het Justin Bieber is.

2. Cliff Richard – The Millenium Prayer
Cliff Richard, het idool van elke oma, besloot heel origineel het ‘Onzevader‘ op muziek te zetten. Het is al een beschamend slecht nummer, maar in de clip lijkt hij ook de hele tijd niet te weten welke camera aan staat. Zo blijkt maar weer dat Richard na al die jaren nog steeds zoekende is.

1. De Tokkies – Verre Kerst
Dit nummer belichaamt het failliet van kerstmis en goede smaak. Maar deze ‘extreem problematische huurdersextreem asociale randfiguren hebben er in ieder geval wel plezier in. Zij wel. Met stip op één, het allerslechtste kerstnummer ooit.

5 responses to “De 10 slechtste kerstnummers. Ooit.”

 1. Erik de Jong says:

  Ik pleit voor een keurmerk om de kwaliteit van het genre ‘kerstmuziek’ te waarborgen. Zeg maar net als Parmaham, maar dan anders.

 2. M. says:

  Ongelooflijk, only in Nederland dat de grootste aso-familie een nummer kan maken, kan uitbrengen en wat ook nog op youtube staat, waar je oren van gaan bloeden. *facepalm*

 3. Cappie says:

  Pa Tokkie stikt bijna in zijn door pils lamgeslagen tong als hij al die woorden achter elkaar uit moet spreken…

 4. Erik de Jong says:

  Het pornomomentje van ma Tokkie op 1.49 doet me wel wat, eerlijk gezegd.

 5. hans says:

  Van mij mag Borsato naar nummer 1 met zijn Kerstmis, het is een afschuwelijk schreewerig liedje waarbij ik constant het idee heb dat de man in zijn edele delen geknepen wordt. Overigens vind ik dat ook van nummers op zijn laatste CD.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *