Mid-Blogback week 9

Elke zondag geeft Pavlov hier, en iedere woensdag op DeJaap.nl, een overzicht van de 6 meest opmerkelijke blogposts, interviews, muziek of filmpjes van de afgelopen week. Omdat er verkiezingen tussen kwamen doen we dat vandaag ook op Pavlov.

1.De laatste 300 seconden van je leven
Ien Chi maakte een korte film van vijf minuten voor het Campus MovieFest van Emory University. Het kostte 36 takes om de film te schieten. Ja, let maar op, de hele film bestaat uit een enkel shot! Het idee erachter: wat zou je doen als je zou ontdekken dat je nog vijf minuten te leven hebt? Maar dan andersom. Kijk maar gewoon. De film won Best Picture op het festival en is inmiddels ook voor andere competities ingestuurd. Ik vind het een aardig concept en eindproduct, alleen jammer dat die pannenkoek met kaneel en Apple aan het eind om de hoek komt kijken (MvD).

2. Charlie Sheen is kompleet doorgedraaid
De titel zegt het allemaal wel, toch? Charlie Sheen, de acteur die ogenschijnlijk alleen in series speelt waarin hij niet de moeite hoeft te doen om een nieuwe naam te leren (check en check), is van het pad af. Een soort combinatie van Mel Gibson en Lindsey Lohan. Na een periode van drugs, drank en hoeren, is de beste man naar eigen zeggen clean, maar daarom niet minder loco. Sheen gaf een interview aan ABC en kwam met pareltjes als “my brain is from another terrestrial realm” en “I’m not bi-polar, I am bi-winning”. Check het interview voor meer. Sheen is sinds kort ook op Twitter te vinden, dus volgen maar voor een trainwreck in progress. (LvG)

3. Wolfgirl
Aan alle vrouwen die zich wel eens zorgen maken over wat dons tussen neus en bovenlip: stel je niet aan! Het kan erger. De 11-jarige Supatra Sasuphan uit Thailand heeft sinds kort een wereldrecord in handen: world’s hairiest girl. Supatra is er overigens in haar nopjes mee, ze krijgt als wereldrecordhoudster nu mad respect op het schoolplein. (WF)

4. Waarom gaan walvissen niet dood aan kanker?
Wist je dat het een wonder is dat de blauwe vinvis überhaupt (nog) bestaat? That’s right. Het komt ongeveer hierop neer. De blauwe vinvis is iets groter dan de mens. Daarom heeft hij ook iets meer cellen dan een mens. En cellen lopen bij het vermenigvuldigen het risico om hier en daar een kankertje op te lopen. Daar weet ik alles van. Dus als een op de drie mensen kanker krijgt, waarom vallen dan die blauwe vinvissen niet massaal dood neer? Carl Zimmer probeert hiervoor een logische verklaring te geven, en doet dat op The Loom, de blog van Discover Magazine. (MvD)

5. De fantasie van kinderen kent geen grenzen
Als kinderen hun fantasie gebruiken bij een verhaal, dan is dat soms rete-irritant (en toen, en toen, en toen), maar ook zeer vermakelijk. Dat dachten wat familie en vrienden ook en zij maakten daarom de webserie ‘Kid History’, waarin de ouders van de kinderen de hersenspinsels van hun kroost naspelen. Wat in aflevering 1 meteen duidelijk wordt, is dat jongens gewelddadig zijn en meisjes lievvv. Wanneer er iemand op de grond wordt geduwd, wordt diegene meteen gewurgd en gaat er weer iemand anders op zitten. In de gedachtegang van jonge vrouwen gaat meneer na een harde duw gewoon rustig een tukkie doen op het gazon. In aflevering 3 zien we een jochie met een absurde passie voor Chileense worstjes (zoon van Hans Teeuwen?). En aflevering 2? Die is gewoon leuk. (LvG)

6. Food fight met Glenn Beck
Een nieuw dieptepunt in de geschiedenis van Fox News, daar waar de conservatieve Glenn Beck zijn zegje mag doen. Beck legt de prijsstijgingen van voedsel uit aan de hand van… cupcakes. En dat vindt vooral Beck erg plezant om te doen. Hoezo, de kennis van je kijkers ondermijnen? Hoezo, tenenkrommende televisie? Of hij nou gelijk heeft of niet, toegegeven, het is toch een laagdrempelige manier om mensen te informeren die niet vooraan stonden bij God toen de hersens uitgedeeld werden. Maar kom op, cupcakes? (WF)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *