in beeld, blog

Ziek in de journalistiek

Kent u Serene Branson nog? De verslaggeefster van CBS raakte bij een aankondiging tijdens de Grammy’s dusdanig van haar apropos dat ze niet verder kwam dan het woord ‘very’ en wat onverstaanbaar gebrabbel. Later bleek dat ze live op tv een migraine-aanval had.

Deze week was het weer raak. Dit keer werd het de Canadese verslaggever Mark McAllister van Global News in een live-uitzending over de situatie in Libiƫ ook eventjes teveel:

McAllister bleek, volgens een verklaring van Global News, er gelukkig minder erg aan toe te zijn dan Branson. Hij leed aan “minor medical issues” die voor desoriĆ«ntatie zorgden. Onder de noemer ‘werkdruk’ de volgende vraag: is dit leedvermaak of een ernstige zaak? We horen het graag.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *