Iemand twitterde ‘per ongeluk’ live de aanval op Osama bin Laden

Osama bin Laden is dood (toch?). Gedood tijdens een helikopteractie van het Amerikaanse leger in een complex in Abbottābad, Pakistan (Google Maps, details actie bij de BBC). Groot nieuws, kijk maar hoe de Amerikaanse kranten uitpakken: van ‘Justice has been done’ tot aan ‘Rot in Hell’.

Onder andere de Volkskrant, de NOS en NRC Handelsblad zijn een liveblog begonnen over de dood van de personificatie van het terrorisme van de afgelopen tien jaar.

Maar weet u ook dat er vannacht iemand live de aanval op Bin Laden meetwitterde? Niet wetend wat er aan de hand was berichtte IT-consulent Sohaib Athar over een van de belangrijkste militaire actie van deze eeuw:

TechCrunch zette het micro-liveblog overzichtelijk bij elkaar, lees het hier terug.

Volgens de technologiesite was er waarschijnlijk nog een twitterende ‘getuige’

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *