Voor boven de schoorsteenmantel

Als verwoede verzamelaar van alles dat voor reuring, verbazing, verwondering¬†of walging¬†kan zorgen, heb ik mijn oog laten vallen op een zeldzaam paar gouden pistooltjes met diamantjes. Het tweetal wapens zou een goede aanvulling zijn op mijn collectie siliconen borst- en teelbalimplantaten en opgezette dieren en moet ergens komen te hangen tussen het statieportret van Beatrix en de filmposter van Turks Fruit. Maar hoe oogstrelend de pistooltjes ook zijn, schieten doen ze niet. Bij het overhalen van de vergulden trekker ontvouwt zich wel een vrolijk vogeltje uit de loop dat enthousiast in de rondte fladdert en het doelwit verbouwereerd achterlaat met dierlijk gezang. Een klapperpistooltje met ik-geef-me-over-vlaggetje voor gevorderden in wezen, een Super Soaker voor grootgrondbezitters. Van een bod heb ik daarom ook maar afgezien. Het koppel ging uiteindelijk bij Christie’s voor meer dan vier miljoen euro over de toonbank.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *