Blogback week 30

U bent rijker dan u denkt
Vroeger waren mobiele telefoons duur, heel duur. De toegang tot de laatste technologische snufjes was alleen voor de superrijken weggelegd. Vandaag de dag is dat natuurlijk niet meer zo, deze open deur trapt The Fund for American Studies graag even in. In een promo vraagt een dame voorbijgangers: “Would you give up the internet for a million dollars?” En het antwoord mag duidelijk wezen: NEE. Natuurlijk niet. Bied ons 1 miljard, Kate Upton en elke week een maaltijd uit Epic Meal Time, en dan overwegen we het pas. Maar goed, het is natuurlijk wel een goede vraag. Want hoe kan goedkope internettoegang ons zoveel waard zijn? Misschien zijn we wel rijker dan we denken.

Eén liedje, één grafstemming
Je bent bijna afgestudeerd dus plan je een puike fuif. Hoe gaat die avond eruit zien? Je hoopt dat de drank rijkelijk vloeit, de muziek steevast op ’10’ staat, dat kledingstukken in het rond vliegen en ach, gooi er ook nog maar een waterpijp bij. Kortom: het zal leuk worden en men zal niet gauw weg willen. Mocht iedereen rond een uurtje of 7 nog niet opgerot zijn, dan zit er dus maar één ding op. Crowd control. Buzzfeed komt met een epische lijst van 40 nummers die de partymood in één klap goed verstieren. Gouden tip: alles van Radiohead (de pessimisten!).

Veel schattiger dan dit gaat het niet worden
Apen lijken op ons. Kleine tijgers zijn nog meer schattig dan dat ze angstaanjagend zijn. Als je deze twee bij elkaar zet, ben je dus eigenlijk al klaar. Maar gooi nog een fles tijgerbabymelk in de mix, en je kunt ervan uitgaan dat je video the next big thing op YouTube wordt.

Van Lage Landen en Rivieren
Waar de naam Nederland vandaan komt, dat weten we wel, toch? En dat ook een stel andere landen hun naam aan de geografie hebben te danken, zal niemand verbazen. Maar dat maakt het allemaal niet minder leuk om naar deze kaart te kijken. Ben je wel eens in Het Einde Van De Wereld geweest? Of in Ik Ga Naar Het Strand?

Zo dom als je browser

Onderzoekers weten al decennialang allerlei gedrag aan iemand IQ te koppelen. Maar wist je al dat het type browser dat je gebruikt iets zegt over de capaciteiten van je grijze massa? Gebruikers van Internet Explorer komen gemiddeld niet boven een IQ van 100. De echte geniale mensen kiezen voor Opera. Check het rapport om te zien hoe dom je bent.

Het Amerikaanse schuldenplafond uitgelegd

De kranten staan de laatste dagen vol met berichtgeving over het Amerikaanse schuldenplafond dat verhoogt moet worden. Wie weinig met economie heeft en het allemaal niet zo goed snapt, hebben wellicht iets aan onderstaand filmpje. Talkhowhost Jimmy Fallon en nieuwslezer Brian Williams ‘slow jam the news’

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *