Reisverhaal Egypte: Piramides voor jou alleen

Pavlovian Hans schreef vandaag in nrcnext een reisverhaal over Egypte. Kan je nog als toerist naar het roerige land en hoe is dat dan? Lees het in ‘Piramides voor jou alleen’, hieronder de eerste alinea’s.

Piramides voor jou alleen

Egypte lijkt nog steeds op het land uit de reisgidsen. Maar dan een stuk rustiger. En ook aan de ‘ramptoerist’ valt te verdienen.

De Egyptegangers in het vliegtuig van Kairo naar Schiphol hebben er weinig van gemerkt. De revolutie en de aanhoudende politieke en maatschappelijke onrust lijken weinig invloed te hebben op de toeristische ervaring in Egypte.
De Nederlandse toeristen werden afgezet tijdens kamelenritten in de woestijn – een ritje op het beest was 20 dollar, eraf geholpen worden door de slinkse Egyptische kamelenmenner was nog eens het dubbele.

En ook werden ze allemaal op enig moment door een gids naar authentieke tapijtenschooltjes of winkeltjes met echte Egyptische essentiële oliën gebracht tijdens tripjes naar de piramides of naar de Vallei der Koningen – net als ik. En daar kun je eigenlijk niet met lege handen vandaan komen. Ik maakte daarom mijn vriendin blij met een flesje snel vervliegende lotusolie. Typisch Egyptisch, lachten de Nederlanders met zongebruinde gezichten. Het afgelopen jaar zo roerige land leek nog altijd op dat van de vakantieboekjes.

Lees het hele artikel in de papieren of digitale nrcnext.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *