Workshop Startup Weekend Utrecht

In een Startup Weekend leren beginnende ondernemers hun idee uit te werken tot een echt bedrijfsplan, inclusief businessmodellen, toetsingen en pitch. En dat in nog geen 54 uur! Tijdens het Startup Weekend Utrecht werd Lorenz vanuit zijn ervaringen bij NUzakelijk.nl gevraagd een workshop te houden over de omgang tussen pers en bedrijf. Hoe kan je als kleine ondernemer media-aandacht krijgen?

De rode draad: zoek de ‘hybride journalist’, een ondernemend type die graag netwerkt en op pad gaat. Maar: zijn of haar tijd is schaars, dus denk mee met de journalisten van nu.

In een klein half uur waren de aanwezigen op de hoogte van de huidige staat van de journalistiek, de mogelijkheden van PR zonder dat er een te commerciƫle nasmaak aan zit en kregen ze nog wat anekdotes om de oren. Na afloop kregen verschillende ondernemers persoonlijk advies.

Voor een impressie: zie onderstaande Slideshare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *