in blog

Take On Me, maar dan met Doctor Who

De eighties zijn tijdloos. Ieder jaar luisteren we Last Christmas en we blijven keer op keer The Breakfast Club kijken. Het afgelopen jaar droeg iedereen zelfs weer Michael J. Fox-sneakers en fluorkleuren.

Even tijdloos als de jaren tachtig is de populaire scifi-held Doctor Who, die al sinds 1963 door tijd en ruimte vliegt in zijn blauwe politiehokje. Op 23 november vierde de gelijknamige serie zijn vijftigjarige jubileum.

Waarom combineren we die twee bronnen van nostalgie niet, moet YouTube-gebruiker TheFixx gedacht hebben. Hij nam de beelden van een eerbetoon aan vijftig jaar Doctor Who en zette daar de muziek onder van een van de meest iconische bands van de jaren tachtig: A-Ha. Het resultaat is verbluffend.

In het originele filmpje (van website Geekosystem) voor het Doctor Who-jubileum werd de muziek gebruikt uit de ‘Doomsday’-aflevering; nogal een tranentrekker voor de fans. Maar na Take On Me gehoord te hebben, is het duidelijk dat de Noorse jongens van A-Ha beter passen bij de beelden.

Dit blog verscheen eerder op SMTHNG.nl.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *