Pickles de kat leidt het droomleven van Tolkien-fans

.Het stadje Hobbiton op Tolkiens Midden-aarde heeft in boeken en films van Lord of The Rings en The Hobbit tientallen inwoners, onder wie Frodo, Bilbo Balings en Sam Gewissies. In realiteit is het ministadje, wanneer er niet gefilmd wordt, een toeristenattractie. Als de lampen uitstaan en medewerkers naar huis gaan, is de set in het Nieuw-Zeelandse Matamata verlaten. Althans, bijna. Want Hobbiton telt één vaste bewoner: de kat Pickles. En die leidt er een voor Tolkien-fans benijdenswaardig bestaan: de kat scharrelt rond in de Green Dragon Inn, de lokale pub, ziet elke dag de zon op- en ondergaan vanaf Bag End, het huis van Frodo, en doet middagdutjes in de luie stoel van Bilbo.

Lees verder in NRC Handelsblad

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *