God straft meteen -de queeste naar moderne plagen

De techniek van vandaag leert ons meer over vroeger. Professor Augusto Magini, paleoklimatoloog verbonden aan de Universiteit van Heidelberg, concludeert na uitvoerige bestudering van stalactieten in Egyptische grotten, dat de tien bijbelse plagen niet in gang zijn gezet door God -wat we natuurlijk allemaal dachten- maar het gevolg zijn van klimatologische veranderingen.

Niet bloed, maar giftige algen als gevolg van plotselinge droogte zouden de Nijl rood gekleurd hebben (plaag 1), waardoor kikkers het water ontvluchtten (plaag 2), stierven en een fijne maaltijd vormden voor vliegende beestjes als luizen (plaag 3) en steekvliegen (plaag 4). Zo ziet u, feiten uit het verleden, blijken illusies in het heden.

Daarom onze vraag aan u: in welke hedendaagse plagen herkent u nu nog de toorn van God?

Reageren kan via één van onze redactieleden.

Hieronder alvast wat inkoppertjes:

Australië, 1993. Miljoenen schattige muisjes maken van A naar B lopen een wel heel lastige bezigheid.

Haïti, 2010. Volgens de Amerikaanse televisie-evangelist Pat Robertson zou de aardbeving in Haïti veroorzaakt zijn door God, om de logische reden dat de bewoners zich bezighouden met voodoo en spiritisme.

Wereld, 2010. De mens en zijn continue behoefte om zich koste wat kost voort te planten brengt logistieke problemen met zich mee.

Christmas Island, jaarlijks. Even op je blote voeten naar buiten lopen om je natte kleren aan de waslijn hangen, is er niet meer bij. De visboer hoeft een keer niét bezocht te worden.

Californië, 1999. Waar gebeurd. Acteur John C. Reilly rijdt des nachts met zijn auto over straat wanneer het vuistgrote kikvorsen begint te regenen.

2 responses to “God straft meteen -de queeste naar moderne plagen”

  1. Keindermisbriek door zieke, door God gebrainwashte pastoors!

    Ja, “keindermisbriek” ja: http://hansteeuwen.tv/html/post/75.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *