Radiocolumn: Even niet mopperen

Voor Studradio op Unity FM verzorgt Het rondje van Pavlov wekelijks een radiocolumn, waarin we actuele onderwerpen niet schuwen. Hieronder de uitgeschreven versie; het audiobestand volgt later.

Ik zou deze week graag weer iets te mopperen hebben. Het is een beetje mijn ding. Ik ben er goed in, en het is makkelijk scoren. Maar ik krijg het vandaag niet voor elkaar. No worries, er is niets met me aan de hand. Geen ingrijpende gebeurtenis die mijn waardering voor het leven en de wereld voorgoed heeft veranderd. Die heb ik al gehad en geloof me, dat werkt maar vijf minuten.

Nee, ik kan eigenlijk alleen maar vrolijk doen vandaag. De reden is net zo kinderachtig als dat ze tijdelijk is. Jawel, het is de sneeuw. Ik kan er niets aan doen. Ik word er intens gelukkig van. Tuurlijk, ik ben vrijdag twee keer dronken op mijn bek gegaan en heb niemand om te zoenen met oud en nieuw, maar dat kan me even niet boeien deze dagen.

Het is kerst. Een commercieel circus dat de stad in anarchie dompelt, gebaseerd op een geloof dat ik niet aanhang, maar ik ben er een complete sucker voor. Straatverlichting, boomverlichting, raamverlichting, dakverlichting, vensterbankverlichting… Echt zuunig doen we er niet mee, maar je moet toch wat met twee zonuren per dag. Sterker nog, de gedachte dat milieufreaks er aanstoot aan nemen, maakt mij nog gelukkiger dan ik al was.

En dan 2011. Straks zijn de feestdagen voorbij, is de sneeuw gesmolten en hebben we al een half jaar geen Nederlandse zonnestraal meer gevoeld. Vroeg of laat word ik wakker met mijn jaarlijkse winterdip naast me in bed, en zal ik weer genoeg hebben om over te mopperen. Maar ik doe er nog even niet aan mee. Ik wens iedereen die luistert en leest een paar hele mooie feestdagen, en nodig meisjes die me met oud en nieuw willen zoenen uit om zich alvast te melden! Alleen serieuze reacties worden in overweging genomen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *