in columns

Huh? Donald Trump als Hillary’s Manchurian Candidate

“Donald Trump is een schaduwkandidaat die ingezet is door Hillary Clinton om de Republikeinse partij te beschadigen en haar de verkiezingen te laten winnen”. Toen ik deze samenzweringstheorie een paar weken geleden hoorde van een Amerikaanse vriend tijdens een borrel aan onze eettafel viel ik bijna van mijn stoel van het lachen. Hijzelf vond het ook vrij hilarisch, want het zou een briljante Machiavelliaanse zet zijn van die ‘o zo snode, berekenende Hillary’.

‘Trump is spookkandidaat van links’

Het Republikeinse Congreslid Carlos Curbelo kon niet lachen om deze laatste Amerikaanse ‘conspiracy theory’. Volgens de in 2014 verkozen politicus uit Florida bestaat wel degelijk de mogelijkheid dat Trump wordt ingezet door de Democratische partij, liet hij weten aan The Miami Herald. (Toegegeven, hij heeft wat ervaring met ‘nep-kandidaten’ in Florida).

Lees ‘Huh? Donald Trump als Hillary’s Manchurian Candidate‘ verder bij De Buitenlandredactie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *